Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ongeneeslijk ziek en hoe nu verder? Minisymposium palliatieve zorg

Donderdag 20 november is er in de Bibliotheek Zwolle i.s.m. het Netwerk palliatieve zorg regio IJsel-Vecht regio noordoost Overijssel een minisymposium over de palliatieve zorg. Naast de diversen lezingen en workshops is er de gehele dag een informatiemarkt.

Als je te horen krijgt dat je niet meer beter kunt worden staat je wereld op de kop. Er komen allerlei vragen op je af over hoe je hier mee om moet gaan, wat je juist wel of beter niet kunt doen, wat je kunt verwachten.
En vragen over zingeving, afscheid moeten nemen, wat komt er na het sterven? Tijdens dit minisymposium krijg je info over deze belangrijke fase in het leven.

Lezingen en workshops

Tijdens het minisymposium zijn er diversen lezingen en workshops o.a. over hoe een dag in het hospice verloopt, wat het verschil is tussen palliatieve sedatie en euthanasie. Maar ook welke keuzes er te maken zijn in de palliatieve en terminale fase, hoe het specialistisch team in de thuiszorg werkt en de palliatieve verpleegkundige in het ziekenhuis. Tevens een lezing over psychosociale en zingevingsaspecten in de palliatieve fase.
Drie workshops helpen je om al schrijvend op verhaal te komen, jezelf te verrassen met je eigen woorden, op een prettige manier contact te maken met de ander door een eenvoudige handmassage en een bucketlijst te maken van 10.000 things you want to do before you die………

The fault in our stars

De film The Fault in our Stars is vrijdag 21 november om 11.00 uur te zien in het Filmtheater Fraterhuis. Na de film is er de mogelijkheid om bij de Zonnesteen aan de Koestraat 4 na te praten.
Meer informatie is te vinden op de site www.filmtheaterfraterhuis.nl

Het minisymposium Palliatieve zorg vindt plaats in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle ingang via Statenzaal (Diezerstraat 80). Het minisymposium heeft een middag- en een avond programma; van 12.00-17.00 uur en
18.30-22.00 uur. Inschrijven voor lezingen en workshops kan op de dag zelf. Deelname het minisymposium is gratis.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button