BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ombouw oud KPN-pand naar woningen op hoogste punt

Zwolle – De transformatie van kantoorgebouwen naar wooncomplexen is in Zwolle in volle gang. Woensdagmiddag werd aan de Burgemeester Roelenweg getoost op het ‘hoogste punt’ van de ombouw van het oude KPN-pand tot een hip wooncomplex. Onder de naam Up-Town worden in totaal 79 koopwoningen gerealiseerd. De nieuwe bewoners konden kiezen uit een compact appartement, een industriële loft of een ruime maisonnette.

Foto: ©Peter Denekamp

Woonbestemming

Het al meer dan 10 jaar leegstaande oude KPN pand aan de Burgemeester Roelenweg is in 2016 verkocht met de intentie om er een appartementencomplex van te maken. Met de ombouw van dit oude kantoorpand naar een wooncomplex krijgt dit deel van Zwolle steeds meer een woonbestemming. Aan de overzijde van de weg zijn een  paar jaar terug nieuwe studentenflats gebouwd. Aan de andere kant, aan de Burgemeester Drijbersingel zijn al woningen gerealiseerd in het voormalig kantoorpand van het Openbaar Ministerie.  Dit project uit 2015  was voor Zwolle het allereerste kantoor dat naar woningen werd getransformeerd.

Sfeerimpressie Up-Town project

 

 

Foto: ©Peter Denekamp

Oplossingen woningnood

De transformatie van kantoorlocaties en panden naar woningen is één van de oplossingen voor de woningnood in Zwolle. Omgebouwde kantoren zijn met name interessant voor sociale woningbouw, woningen voor studenten en starters, empty nesters, expats, aanbod voor pas afgestudeerden/young urban professionals en voor senioren. In Zwolle liggen kansen om voor deze doelgroepen naar inschatting honderden woningen in getransformeerde kantoren te realiseren.

De woningen worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button