Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Officiële eerste steen op dominotafel in Holtenbroek

In Holtenbroek zijn twee dominotafels vanmiddag (zaterdag 4 oktober) officieel in gebruik genomen. Het idee om deze tafels te maken en te plaatsen komt voort uit een overleg met de gemeente, de buurt en een aantal Antilliaanse jongeren.

Locatie

De Antilliaanse jongeren spelen graag het dominospel. Hierbij wordt dikwijls luidruchtig gereageerd in de opwinding van het spel. Dit leverde midden in de woonwijk regelmatig geluidsoverlast op voor buurtbewoners. Om de leefbaarheid in de wijk te bewaren en te bevorderen is gezocht naar een goede locatie in de buurt van het winkelcentrum waar de jongeren hun geliefde spel kunnen spelen. Door twee dominotafels te plaatsen op het grasveld naast het wijkcentrum Holtenbroek is deze plek gecreëerd. De wijkbewoners zijn door de jongeren uitgenodigd voor een demonstratie van het spel.

Uniek

De tafels zijn de eerste dominotafels in Nederland die in samenwerking met jongeren en de gemeente zijn gemaakt en geplaatst.

De officiële ingebruikname vond plaats op het grasveld naast het wijkcentrum van Holtenbroek in aanwezigheid van wethouder Nelleke Vedelaar.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button