Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

OBS De Krullevaar bestaat 20 jaar

Zwolle – In 1998 startte OBS De Krullevaar in Stadshagen. Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat de school haar deuren opende. Deze week is daarom voor leerlingen, ouders en leerkrachten van De Krullevaar een week met feestelijke activiteiten, waaronder dinsdagavond 27 maart een grootse circusvoorstelling in Schouwburg Odeon.

Het team, de OR en de MR zijn op zoek gegaan naar een manier van viering, waarbij alle leerlingen van De Krullevaar een rol kunnen spelen. De keus is hierbij gevallen op een circusproject. Maandag 26 en dinsdag 27 maart hebben kinderen, ouders en leerkrachten hard geoefend op verschillende circusacts.

Leerlingen actief bezig met circus-acts

Wie de afgelopen dagen een kijkje nam in de school zag kinderen oefenen met Chinese bordjes, power-sticks door de lucht vliegen en wankelende Charley Chaplins die veel moeite hadden om het dienblad van de grond te houden. Veel lef was te zien bij de Fakirs, want in je blote bast op een heus spijkerbed liggen is niet niks. Spanning en sensatie bij het oefenen op de ballen en het balanceren op de ladders. Gevaarlijke capriolen werden uitgehaald door de acrobaten in spe. En het meest angstaanjagend: brullende tijgers onder leiding van een dappere dompteur!

Zo werken alle kinderen onder begeleiding van ouders en leerkrachten toe naar een spetterende circusvoorstelling die vanavond om 19.00 uur wordt opgevoerd in Schouwburg Odeon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button