Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

OBS De Springplank wint Unicef Kinderrechten Filmfestival

Zwolle – Donderdag zaten de leerlingen van groep 6/7 van meester Luc van OBS De Springplank op het puntje van hun stoel. Tijdens de Unicef Kinderrechten Filmpremière werd de winnaar tijdens een live-stream bekend gemaakt. De spanning steeg in 7 klaslokalen door heel Nederland. Daar waren de verlossende woorden van de jury: Influanceertaal van OBS De Springplank!

Influanceertaal

In het prachtig versierde lokaal van groep 6/7 van OBS De Springplank was het goed te zien dat er iets speciaals ging gebeuren. De spanning van de leerlingen was goed te voelen.Tijdens de live-stream werden alle 7 filmpjes van alle scholen getoond. Reactie leerling: “Ik hoop dat we gaan winnen, maar denk het niet.” Na het zien van alle filmpjes en het spelen van een Bingo kwam de jury aan het woord. De spanning liep nog meer op. De leerlingen op het puntje van hun stoel, frunnikend aan hun haar of tegen onderwijsassistente Monique zeggend: “Wij gaan toch niet winnen.” En toen kwamen de verlossende woorden: De winnaars van Unicef Kinderrechten Filmfestival zijn: Influanceertaal! Daarna volgde er een oorverdovend gejuich van de leerlnigen! “Wij hebben gewonnen”.

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is hét filmproject voor groepen 6, 7 of 8, waarbij kinderen spelenderwijs leren over kerndoelen als burgerschap, mediawijsheid en natuurlijk kinderrechten. Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival laat leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs nadenken over hun rechten, door hier een eigen korte film over te maken. De beste films worden tijdens feestelijke premières en een spannende finale getoond dit jaar met een live-stream. Het doel is om Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button