Nieuws uit ZwolleOnderwijsVoorpagina

OBS De Octopus onthult nieuw logo

Samen leren, leven & groeien op OBS de Octopus

Zwolle – Donderdagmiddag 7 april vierde OBS de Octopus aan de Provincieroute een feestje. Op spectaculaire
wijze werd het nieuwe logo van de school onthuld. Ouders, kinderen en team genoten van een wervelende show van twee stuntmannen, met hoogteval, vuurspuwen, vuurshow en andere ijzingwekkende stunts. Tijdens deze show werd het nieuwe logo, ‘een octopus met drie harten’, wereldkundig gemaakt.

Met het nieuwe logo verving de school het oude Octopuslogo dat meer dan vijftien is gebruikt. De nieuwe huisstijl sluit aan op de koers die de school is ingeslagen. Zo hanteert de school – als enige in de wijk – een continurooster met vijf gelijke schooldagen van 8.30 uur tot 14.15 uur. Dit past bij de rust, stabiliteit en duidelijkheid waar de school om bekend staat. De afgelopen jaren heeft de school zich verder ontwikkeld en met de drie harten in het nieuwe logo geeft de Octopus aan waar ze voor staat. De harten symboliseren het samen leren, leven en groeien op de Octopus. (Biologiefeitje: Octopussen in de natuur hebben ook drie harten).

Samen leren & groeien

Het samen leren zet de Octopus in voor goed en vertrouwd onderwijs en een solide basis in de kernvakken. Er wordt rekening gehouden met individuele verschillen. Het samen leven betekent dat de school, met een positieve kijk op wat kinderen kunnen en op wie ze zijn, een goede sociaal-emotionele basis aan kinderen meegeeft. Veerkracht en welbevinden spelen daarin een belangrijke rol. Het derde hart – samen groeien – symboliseert de groene en rijke leeromgeving op de Octopus, waarin kinderen hun sterke kanten en kwaliteiten op allerlei vlakken ontwikkelen. Zo zorgt de Octopus dat kinderen vol vertrouwen naar school gaan en klaar zijn voor de wereld van morgen.

“Ik ben trots op hoe het team elke dag weer de allerbeste leeromgeving voor onze leerlingen creëert. Ik hoor van ouders dat ze het fijn vinden dat hun kind ècht gezien wordt op de Octopus. Met plezier naar school gaan en lekker in je vel zitten, dat vinden wij de basis voor alles! Wij hebben dan ook veel aandacht voor het welbevinden van kinderen.”

-Ingeborg de Ruiter (directeur OBS de Octopus)

Geïnteresseerde ouders die een fijne school in de wijk zoeken, kunnen contact opnemen voor een
rondleiding. Dat kan via directeur Ingeborg de Ruiter, mailadres directie-octopus@ooz.nl. Voor meer
informatie: www.obsdeoctopus.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button