KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

NPO-programma Rail Away maakt aflevering over Zwolle

Zwolle – In het tv-programma Rail Away wordt je meegenomen met treinreizen door en naar de mooiste bestemmingen. Meestal gaat het om markante spoorlijnen in het buitenland, maar dit keer is er ook een aflevering gemaakt waarin Zwolle te bewonderen is.

Het NPO-programma Rail Away laat de meest bijzondere spoorlijnen ter wereld zien. In elke aflevering ontdek je een spoortraject langs bijzondere locaties. Er is niet alleen aandacht voor de trein, maar ook voor het landschap en de cultuur en geschiedenis van de omgeving.

Zwolle in Rail Away

In de laatste week van december komt de serie weer op de buis. Op 30 december is Zwolle aan de beurt, en dat is volgens de programmamakers best een bijzondere keuze. “Waar we voorheen vaak naar Zwitserland of Oostenrijk afreisden voor een sneeuwaflevering, kon dat nu in eigen land! Met zulk stabiel winterweer, besloten we op korte termijn te kijken of een aflevering in eigen land te realiseren was. Dankzij de enthousiaste medewerking van ProRail, NS en Arriva konden we in no-time aan de slag.”

De Hanzestad is samen met Deventer en Zutphen in een compleet besneeuwde omgeving te bewonderen. De uitzending begint vanuit Zwolle “en voert via Deventer naar Zutphen – waar we de binnenstad vastleggen in mooie Anton-Pieck-achtige plaatjes”, melden de programmamakers.

Wanneer op tv?

De aflevering van Zwolle kun je op 30 december om 20.05 uur op NPO 2 bekijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button