Nieuws uit Zwolle

NL Greenlabel Gebiedslabel voor Hessenpoort!

Zwolle – Op vrijdag 27 januari om 15.30 uur krijgt bedrijvenpark Hessenpoort als eerste bedrijventerrein in Nederland het NL Greenlabel Gebiedslabel uitgereikt. Het label is een initiatief van de oprichters van NL Greenlabel, Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing. Wethouder Duurzaamheid Filip van As zal het label voor Hessenpoort in ontvangst nemen uit handen van Lodewijk Hoekstra.

Het Gebiedslabel van NL Greenlabel is een methodiek om de duurzaamheid van de buitenruimte in een bepaald gebied te beoordelen. Tot voor kort hielden bedrijven zich met name bezig met het verduurzamen van hun huisvesting, maar nu volgt ook de buitenruimte deze trend. Biodiversiteit terugbrengen in onze natuurlijke omgeving is heel belangrijk en urgent. Gelukkig wordt ook ondernemend Zwolle zich steeds bewuster van de noodzaak om goed voor haar natuurlijke omgeving te zorgen. Bedrijvenpark Hessenpoort doet dit middels het project ‘Hessenpoort, Natuurlijk!’.

De ondernemersvereniging Hessenpoort is al enige tijd bezig om met een projectgroep, die is opgebouwd uit diverse organisaties vanuit de 5 O’s (overheid, ondernemers, onderzoek, onderwijs en onderop/maatschappelijke organisaties), het bedrijventerrein te vergroenen en te verduurzamen.
NL Greenlabel heeft hierin een adviserende rol gespeeld. Diverse projecten zijn reeds in uitvoering en er liggen nog een heleboel plannen op de plank zoals bloemen- en kruidenstroken over het gehele terrein, een bijentuin, een wandelnetwerk, opwekking van zonne-energie, etc. Deze plannen zullen in de komende jaren verder worden uitgewerkt en geïmplementeerd aan de hand van een duidelijk plan van aanpak dat momenteel geschreven wordt.

Het NL Greenlabel Gebiedslabel kent een ranking van G (instap) tot A (hoogste categorie). Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en Ingenieursbureau Stabilitas B.V. hebben als onafhankelijke partijen de duurzaamheid van het bedrijvenpark getoetst. Hessenpoort scoort momenteel een C, maar heeft zeker de potentie door te groeien naar een A mits de plannen verder opgepakt en toegepast gaan worden.

De uitreiking vindt plaats in de aula van de Groene Welle aan de Koggelaan 7 in Zwolle. Voorafgaand aan de uitreiking geeft Lodewijk Hoekstra een presentatie over zijn ziens- en werkwijze aan een groep studenten van MBO Hoveniersopleiding van AOC de Groene Welle in het kader van de jaarlijkse demodag.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button