KabelkrantNieuws uit ZwolleVerkeer

Nieuwleusenerdijk vanaf 7 maart 3 weken dicht

Zwolle – Door de reconstructie van de N340 verandert de infrastructuur langs de Nieuwleusenerdijk op en rond Hessenpoort. Dit vraagt om aanpassingen aan de infrastructuur op Hessenpoort. Vanaf 7 maart beginnen de werkzaamheden aan het kruispunt Nieuwleusenerdijk-Hermelenweg-Diepholtstraat. Dit betekent dat het autoverkeer moet omrijden. De omleiding loopt via de Diepholtstraat, Bentheimstraat en Steinfurstraat.

 

Optimaliseren van de bereikbaarheid

Bedrijventerrein Hessenpoort gelegen ten noorden van de stad Zwolle werkt de komende tijd aan het verbeteren en optimaliseren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied. Met de gunstige centrale ligging aan de A28 is bereikbaarheid één van de unique selling points van Hessenpoort. De werkzaamheden omvatten het verbreden van het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk tussen de Hermelenweg en de Ravensburgstraat en het opwaarderen van het kruispunt Nieuwleusenerdijk-Hermelenweg-Diepholtstraat.

Planning

De afsluiting duurt van maandag 7 tot vrijdag 25 maart, waar mogelijk gaat de weg enkele dagen eerder open. Tijdens de afsluiting wordt verkeer vanuit Nieuwleusen-Zuid richting Zwolle geadviseerd om gebruik te maken van de route Dedemsweg-N340-A28. Na de afsluiting vinden er nog diverse werkzaamheden naast de weg plaats, waar nodig wordt fietsverkeer lokaal omgeleid. Ook zijn er nachtelijke werkzaamheden, waarbij het autoverkeer lokaal wordt omgeleid.

De aanpassingen aan de infrastructuur worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit provincie Overijssel.

Stormen zorgen voor schade op Hessenpoort

De stormen die de afgelopen tijd over het land raasden hebben ook Hessenpoort geraakt. Vooral de bomen hebben het zwaar te verduren gehad. In februari is de bomenrij langs het fietspad bij de Nieuwleusenerdijk verplaatst. Dit gebeurde om ruimte te maken voor het verbreden van het fietspad. Helaas heeft een groot gedeelte van de bomen de storm niet overleefd. We betreuren dit enorm maar om de veiligheid voor het verkeer te waarborgen zijn deze bomen verwijderd. In het najaar worden op de lege plekken weer nieuwe bomen geplant.

Over Topwerklocatie Hessenpoort Hessenpoort

huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar en toekomstbestendig. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie. Ga voor meer informatie naar http://www.zwolle.nl/hessenpoort

Op het kaartje is de omleiding te zien die van 7 maart tot en met 25 maart geldt voor de Nieuwleusenerdijk die dan afgesloten is. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Diepholtstraat, Bentheimstraat en Steinfurstraat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button