Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Nieuwe invulling voor vijf brugwachtershuisjes in Zwolle

Zwolle – Studenten van verschillende opleidingen van het Deltion College gaan een duurzame invulling geven aan vijf brugwachtershuisjes in Zwolle. Zo blijven de karakteristieke gebouwen toegankelijk als laagdrempelige en creatieve ontmoetingsplekken in de stad. Het project ‘Waar wacht je op?!’, waarin geëxperimenteerd werd met een nieuwe invulling voor vijf leegstaande Zwolse brugwachtershuisjes krijgt op deze manier een vervolg. Maandag 26 maart zijn de sleutels van de brugwachtershuisjes overgedragen aan het Deltion College.

Deltion College

Het bestuur van Stichting Brugwachtershuisjes en de gemeente Zwolle zijn verheugd dat het Deltion College nu het stokje overneemt en studenten aan de slag gaan met deze prachtige locaties voor inwoners en bezoekers van Zwolle. De activiteiten van de studenten zullen zich met name richten op het huisje bij de Schoenkuipen- en Menistenbrug, twee gemeentelijke monumenten bij de Turfmarkt.

Meer dan 30 initiatieven

De initiatiefnemers van het project ‘Waar wacht je op?!’, Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken) en Gooitske Zijlstra (gooitz) staken in juni 2015 de koppen bij elkaar om een plan te maken voor vijf leegstaande brugwachtershuisjes in Zwolle. In twee jaar tijd zijn meer dan dertig initiatieven van Zwollenaren in de brugwachtershuisjes uitgevoerd: van een datingproject tot een horecaproject van ‘Resto van Harte’ en van een winkeltje met gedichten tot een huisje voor de troostdichter.

De brugwachtershuisjes blijven eigendom van de gemeente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button