Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuwe glossy van Commissie Oost-Europa Zwolle gepresenteerd

Zwolle – Woensdag kwamen leden van de commissie van Oost-Europa uit Zwolle bijeen. Er werden verhalen gedeeld en toekomstplannen besproken. Er werd aan wethouder Michiel van Willigen een zogeheten glossy gegeven. In dit boekje staan verhalen van de rijzen naar Oost-Europa en nog veel andere dingen.

Oost-Europa

Als je denkt aan armoede denk je waarschijnlijk niet zo snel aan Europa maar ook in Europa komt het voor. In landen als: Roemenië, Moldavië, Slowakije of Wit-Rusland is er veel armoede te vinden. We kennen deze mensen ook wel als zigeuners. Er zijn verschillende organisaties die voor deze mensen zorgen. Vooral in kerken uit Nederland zie je veel mensen die hulp bieden aan deze gebieden. Zo ook de Oost-Europa commissie uit Zwolle. In de tijd van het communisme was hulp bieden toch wat anders dan nu. In die tijd moesten men met gevaar voor eigen leven hulp bieden. Je moet hierbij denken aan: bijbels smokkelen, hulp bieden aan kinderen die een afwijking hebben door de Tsjernobylramp en ga zo maar door.

Glossy

In de glossy gaat het met name over het begin van de hulpverlening. Daarnaast staan er verhalen in over wat er in al die 38 jaar is gedaan. Zo zijn er verhalen over restauraties van gemeentes in verschillende landen, de hulp aan de kinderen van Tsjernobyl en ook hoe het nu met de mensen in die landen gaat.

Toekomst

De mensen van de commissie worden zelf ouder en hopen dan ook dat de jongeren uit Zwolle het in de toekomst overpakken. Daardoor kan er hulp blijven geboden worden aan Oost-Europa want dat is namelijk nog altijd nodig.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren