Natuur & DuurzaamVoorpagina

Nieuwe ‘bewoners’ voor de Klooienberg; Piet en Miep

Door Chantal Kuipers

Zwolle – Sinds woensdag is wijkboerderij De Klooienberg twee nieuwe bewoners rijker. Piet en Miep, twee lammetjes van de Zwolse kudde, hebben een nieuw huisje gevonden bij de kinderboerderij.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s: © Peter Denekamp

Moederloos

“Ze willen niet drinken bij de moeder. We hebben een adoptiemoeder geprobeerd maar ook hier dronken ze niet.” Ditte, vrijwilligster bij de Zwolse Kudde, legt uit waarom de dieren, die twee weken geleden geboren werden op het winterverblijf in Friesland, nu in Holtenbroek zijn. “Hier op de wijkboerderij kunnen we de lammeren drie tot vijf keer per dag handmatig voeden met de fles.” Daarnaast wordt er geoefend zodat de beesten zelf kunnen drinken uit de melkmachine en de vrijwilligers handen vrij hebben voor andere taken.

tekst gaat verder onder de foto

Wie de dieren wil komen aaien heeft nog even de tijd want Miep heeft een vast adres gevonden aan de Klooienberglaan.  Piet blijft, totdat hij zelfstandig kan eten, nog even ronddartelen tussen de andere dieren. Daarna gaat hij terug naar de Zwolse Kudde die momenteel nog in Friesland verblijft. Pas in april zal de hele kudde weer terugkomen naar Zwolle voor een nieuw graasseizoen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button