Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe bewoners in Pierik-Zuid

SWZ en Dura Vermeer zijn trots op de eerste gerealiseerde nieuwbouw aan de Lobelia- en Lavendelstraat. Op dit moment krijgen de bewoners van eerste 16 eengezinswoningen de sleutel van hun nieuwe woning. Ook de sleutels van de eerste zeven woningen aan de Mimosastraat worden nog voor de kerst uitgereikt. De laatste zeven eengezinswoningen aan de Mimosastraat worden in januari opgeleverd.
Alle nieuw gebouwde woningen in Pierik-Zuid zijn sociale huurwoningen. De woningen zijn gerealiseerd door Dura Vermeer. Op alle daken zijn zonnepanelen geplaatst, waardoor de woonlasten lager uitvallen.

Naast de eengezinswoningen wordt in Pierik-Zuid ook een appartementengebouw met 28 woningen en lift gebouwd. Deze appartementen worden voor de zomer 2015 opgeleverd. Dit type woning is op dit moment nog niet aanwezig in dit gedeelte van Pierik, terwijl de vraag groot is.

Om deze 30 woningen en 28 appartementen te kunnen bouwen zijn er vorig jaar 16 woningen en 42 duplexwoningen gesloopt. Door alle bouwwerkzaamheden is, vanwege de veiligheid voor automobilisten en fietsers, op dit moment nog steeds een gedeelte van de Mimosastraat afgesloten.

In 2010 is de renovatie van de 62 eengezinswoningen in de Lavendel-, Ranonkel- en Primulastraat afgerond. De verschillende nieuwbouw en de gerenoveerde woningen zorgen samen voor een mooi woningaanbod in dit gedeelte van Pierik-Zuid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button