Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe Airbnb boven de Zwolse gracht

Zwolle – Zwolle heeft er een nieuwe Airbnb bij. Voor 40 euro kun je een nachtje in een hangmat vertoeven boven de stadsgracht bij het Ter Pelwijkpark . Bedenker is Cor Vinke, van beroep instructeur bij klimhal Yosemiti Outdoor, maar regelmatig te zien in het park als slackliner.

Maandag hing de hangmat er voor het eerst. Boven de gracht had Vinke een nylon lijn gespannen van boom tot boom. In het midden hing de hangmat aan katrollen met Cor Vinke er zelf in. Om uit te testen. Volgens Vinke heb je een prachtig uitzicht op het water en de beroemde Peperbus.

7 meter klimmen

Over het betreden van de bijzondere Airbnb zegt Vinke:  ‘Ik help de gasten om erin te klimmen en de hangmat op de juiste plek te krijgen’. Daartoe moet wel eerst een boom worden beklommen van 7 meter hoog. Maar eenmaal in de hangmat wordt je geholpen door de verhuurder om je Airbnb op de mooiste plek te krijgen midden boven de gracht. 

Slapen kan met 2 personen en het doek kan ’s nachts dicht. Waterdicht is het overigens niet helemaal, dus een beetje mooi weer is wel vereist.

Harnas

Voor de veiligheid is gezorgd volgens Vinke. ‘Je draagt een harnas waarmee je wordt gezekerd aan de nylon lijn. Te veel heen en weer swingen is niet aan te raden.’ Er is een zeer kleine kans dat je in het water valt. ‘Maar daarvoor moet je jezelf wel los maken en in het water springen. Als dit gebeurd dan is het zaak om naar de oever toe te zwemmen en mij te bellen’, zo meldt Vinke op de Airbnb website. 

Voor de liefhebber: het is inclusief ontbijt!

Airbnb verhuur

 

25770013433_d9cd24cb0f_z

25770008953_01332912c2_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button