Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Nieuw – Je fiets stallen bij station Zwolle zonder OV-chipkaart

Nieuwe manier van in- en uitchecken met de fietstag

Zwolle – Als je je fiets wilt stallen op station Zwolle hoeft dat niet meer met je OV-chipkaart. Vanaf nu kun je makkelijk met een tag op je fiets de ondergrondse fietsenstalling van Zwolle in- en uit. Lekker snel want dat scheelt je weer om je OV pas uit je zak te trekken.

Naar station Zwolle komen veel reizigers dagelijks met de fiets. Zij kunnen vanaf 23 december gebruik maken van de nieuwe in- en uitcheckzone in de fietsenstalling onder het Stationsplein. De nieuwe zone zorgt ervoor dat reizigers niet alleen makkelijker maar ook sneller hun fiets kunnen parkeren en ophalen.

Zo krijg je de nieuwe gratis fietstag voor station Zwolle

Reizigers die hun fiets willen parkeren kunnen met een zogenoemde fietstag meteen doorlopen. De nieuwe in- en uitcheckzone herkent namelijk automatisch de fietstag (die is gekoppeld aan de OV-chipkaart). Reizigers met een abonnement of stallen op rekening krijgen gratis een fietstag. Deze tag wordt door de servicemedewerkers in de stalling op het voorframe van de fiets bevestigd. Reizigers kunnen ook via een scherm bij de in- en uitcheckzone met hun OV-chipkaart inchecken.

Eerste 24 uur gratis

De stalling biedt in totaal plek voor zo’n 5500 fietsen. Reizigers zien op digitale borden eenvoudig waar zij nog een vrije plek voor hun fiets kunnen vinden. De eerste 24 uur kunnen reizigers hun fiets gratis stallen. De stalling wordt permanent bewaakt en is open van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

“Deze nieuwe innovatie draagt bij aan drempelloos reizen. NS wil het parkeren van fietsen graag zo eenvoudig mogelijk maken, zodat reizigers snel door kunnen. Vandaag de dag komt 40% van de treinreizigers met de fiets naar het station om de trein te nemen. Daarmee is de fiets het populairste vervoermiddel om het eerste stuk van de reis af te leggen,” vertelt Dick Woudenberg, Product Owner bij NS Stations.

Hier vind je de NS fietsenstalling op het Stationsplein in Zwolle

Video volgt later

Gerelateerde artikelen

Back to top button