Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuw Elektronisch Patiëntendossier en aanmeldzuilen in gebruik genomen bij Isala

Zwolle – Vrijdagmiddag is Isala met al haar locaties overgestapt op één nieuw gezamenlijk elektronisch patiëntendossier. Met de invoering van één patiëntendossier voor alle locaties wil Isala de kwaliteit en veiligheid van haar zorg nog beter maken en de patiënt centraal stellen. Tegelijkertijd met de invoering van het EPD zijn ook de eerste nieuwe informatiezuilen in het ziekenhuis in gebruik genomen.

Elektronisch patiëntendossier

In het elektronisch patiëntendossier registreert Isala medische gegevens van patiënten, zoals diagnoses, onderzoeksresultaten en behandelplannen. Medewerkers en behandelaren die bevoegd zijn, kunnen medische gegevens van een patiënt vastleggen en  inzien en op een veilige manier met elkaar uitwisselen, op elk moment en vanaf elke afdeling.

 

Veilig en betrouwbaar

Specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals werken vanaf nu allemaal in hetzelfde dossier. Maar dat betekent niet dat iedereen zomaar in medische gegevens kan kijken. Integendeel. Alleen zorgprofessionals met wie de patiënt een behandelrelatie heeft, hebben toegang tot het dossier. En dan alleen tot de onderdelen van het dossier die van cruciaal belang zijn voor het verlenen van goede zorg.

Nieuwe aanmeldzuilen

Tegelijk met het nieuwe EPD stapt Isala ook  over op de nieuwe aanmeldzuilen. Alle bestaande aanmeldzuilen in Zwolle, Kampen en Heerde worden vervangen. De nieuwe zuilen zijn een stuk gebruikersvriendelijker voor patiënten. Zo heeft een  aantal zuilen  een plank waarop de tas kan worden neergezet en is er een rolstoelvriendelijke variant. Ook op het gebied van de privacy zijn er veranderingen doorgevoerd. De zuilen hebben een privacy filter. Dat houdt in dat je alleen op het scherm kunt kijken als je er recht voor staat. De nieuwe aanmeldzuil geeft de patiënt de mogelijkheid om zelf gegevens te controleren en aan te passen zonder hiervoor langs de balie te moeten. En zeker ook handig! Het ID bewijs kan minder snel vergeten worden in de meldzuil, het scherm gaat niet verder voordat het ID bewijs verwijderd is uit de zuil.

Meer weten over de nieuwe aanmeldzuilen? Bekijk dan het animatiefilmpje.

 

https://youtu.be/45PEFO8tCdQ

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button