112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Negen bekeuringen op A28 Zwolle voor negeren rood kruis

Overtreders gaan het in de portemonnee voelen

Zwolle – Het negeren van een rood kruis op de A28 ter hoogte van Zwolle komt negen bestuurders duur te staan.

Vanwege wegwerkzaamheden op de snelweg A28 bij Zwolle zijn twee rijbanen afgesloten voor het verkeer en wordt al het verkeer over een rijbaan geleid. Ruim van tevoren wordt dit aangegeven met pijlen waarbij het verkeer naar de vrije rijbaan wordt gestuurd.

Toch zijn er volgens politie Zwolle veel automobilisten die tot het allerlaatste moment wachten met invoegen. Of zelfs over de ribbelplanken rijden voordat ze actie ondernemen. Dit tot grote ergernis van verkeer dat wel netjes, en tijdig, de rode kruisen opvolgt.

Op de A28 ter hoogte van de wegwerkzaamheden constateerden motoragenten dat meerdere automobilisten op het gedeelte van weg reden waar dat niet mag. Bestuurders zijn op dit gedrag aangesproken.

Overtreders gaan het in de portemonnee voelen

De agenten zagen ook dat de rode kruisen veelvuldig genegeerd werden. Voor het negeren van de rode kruisen zijn negen processen-verbaal uitgeschreven. Vanwege het gevaar dat deze overtreding met zich meebrengt wordt het boetebedrag bepaald door het officier van justitie van het openbaar ministerie.

Op het negeren van een rood kruis staat geen vast boetebedrag. Het valt in de categorie hufterfeiten. Justitie bekijkt per overtreder hoe de zaak wordt afgehandeld. Iemand zonder ‘verkeersverleden’, krijgt van Justitie een schikking aangeboden van minimaal 230 euro. Bestuurders die al vaker de fout in gingen in het verkeer krijgen een hogere boete of een dagvaarding. Het negeren van een rood kruis kost ook een punt op het rijbewijs.
Wegwerkzaamheden aan de A28 bij Zwolle – Foto: ©Peter Denekamp

 

Plaats op kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button