Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Najib Amhali en Ali B in Top 10 bij start kaartverkoop Zwolse Theaters

Vanmiddag was de start van de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. Om precies 15.00 uur gingen de kassa’s open bij Odeon aan de Blijmarkt. Maar de echte liefhebbers waren er al rond het middaguur om een nummertje te trekken.

Vanaf 15.00 uur mochten de eerste tien nummer aanschuiven bij de kassa’s om hun wensenlijstje te bestellen. Maar ook online was het mogelijk om kaarten te kopen. Direct na 15.00 uur liep het aantal online wachtenden dan ook al snel op tot meer dan 1.000. Om alles in goede banen te leiden werd er een limiet ingesteld van 200 actieve gebruikers per keer. Ook ‘offline’ was er behoorlijk wat belangstelling. Veel mensen met lijstjes met voorstellingen die ze graag wouden gaan zien.

Najib Amhali

De grote favorieten voor het nieuwe seizoen zijn onder meer Najib Amhali, Lenette van Dongen (uitverkocht), Richard Groenendijk, Ali B, Ashton Brothers, Peter Pannekoek (uitverkocht), Van der Laan en Woe, Daniël Arends, Top2000 en Rapunzel de Musical.

André Kuipers en Freek Vonk

Keimpe de Jong, programmeur bij de Zwolse Theaters vertelt over de programmering voor het komende seizoen: ‘Naast natuurlijk de grote namen zijn ook de nieuwe helden favoriet. Zo hebben we wederom André Kuipers kunnen boeken. Hij was hier al in maart van dit jaar. We hadden toen een zeer gevarieerd publiek van 6 tot en met 96 jaar. De man kan enorm gepassioneerd over zijn werk vertellen. Dat spreekt de mensen aan. Daarnaast heeft hij natuurlijke één van de meest unieke beroepen ter wereld.’

Een andere ‘nieuwe held’ die op het programma staat is Freek Vonk. Op Vaderdag zondag 21 juni staat hij in De Spiegel op de planken. De Jong ‘Voor beide voorstellingen verwachten we een uitverkochte zaal’.

‘Borgen’ de serie als marathon voorstelling

Ook van de Stage Entertainment productie ‘Beauty and the Beast’ gebaseerd op de legendarische Disney Animatiefilm verwachten de Zwolse Theaters veel. Even als de theatermarathon ‘Borgen’waarbij het publiek in 10 uur het seizoen 1 en 2 van deze bekende serie,  over de prime minister,  op het podium gaat beleven. Iedere aflevering wordt in 25 minuten gespeeld door het theatergezelschap. Na 3 minuten pauze kan het publiek ‘op ‘ voor de volgende aflevering. Onderdeel van het programma is ook een diner waarvan het menu samengesteld is door de bedenker van Borgen.

De afgelopen periode zijn ongeveer 7.000 theatergidsen verzonden aan gasten van het theater. Daarnaast zijn er nog eens 10.000 exemplaren verspreid en beschikbaar op diverse plaatsen in de stad zoals musea, Waanders in de Broeren en de Bibliotheek.

Margreet Wieringa, directeur van de Zwolse Theaters, vertelt dat maar liefst 25 % van de totale kaartverkoop voor het seizoen deze week plaatsvind. Een erg belangrijke week dus. ‘Het geeft ons ook een indicatie van wat goed gaat lopen en wat we eventueel extra moeten inkopen’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button