EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Naam Van Orsouw verdwijnt na 75 jaar uit straatbeeld; banketbakker is failliet

Nieuwe zaak gaat Maxim's heten

Zwolle – Op vrijdag 13 april heeft de rechtbank Zwolle het faillissement uitgesproken van de 75 jaar oude banketbakkerzaak Van Orsouw op de Grote Markt in Zwolle. Patissier Max van Dijk was eigenaar van de eenmanszaak die stond ingeschreven onder de firmanaam Bijmax. Advocatenkantoor Benthem & Gratama is als curator aangesteld. Het bedrijf zal worden overgenomen door de eigenaren van het nabijgelegen Italiaanse restaurants Vito’s.

Max van Dijk zal ook in de nieuwe zaak werkzaam zijn. Het krijgt dan wel een andere naam: Maxim’s. Misschien een link naar de voornaam van de huidige patissier of toch naar naar Koningin Maxima die in 2015 mocht proeven van de 30 meter lange taart die van Dijk had gebakken. Alleen van gebak kan men tegenwoordig niet meer leven, daarom gaat de nieuwe eigenaar ook sandwiches, food en wijn aanbieden.

Banketbakkerij van Orsouw is sinds de oprichting in 1943 een begrip in Zwolle en wijde omstreken. In 1995 heeft Max van Dijk het bedrijf overgenomen en in 2001 is Van Orsouw uitgeroepen tot beste versleverancier van Nederland. Sinds 1961 is de banketbakkerij en lunchroom gevestigd aan de Grote Markt 6.

Vito's aan de Grote Markt in ZwolleVito’s aan de Grote Markt in Zwolle

Video: Patissier Max van Dijk bakt 30 meter lange taart voor viering 2000 jaar Koninkrijk in Zwolle

Grote Markt, met ingang Diezerstraat en Oude Vismarkt, ca. 1962-1967. Hoek Grote Markt 7 / Roggenstraat de ijssalon van Talamini. Diezerstraat 2 / hoek Oude Vismarkt de manufacturenzaak van J. Wensink. Grote Markt 6 / hoek Oude Vismarkt de banketbakkerij en lunchroom van G. A. van Orsouw. Op de voorgrond: rotonde met ronde lichtbakken richtingsborden.
NL-ZlHCO_PBKR1342
Historisch Centrum Overijssel

 

Zwolle. Grote Markt 1969, links Grote Markt 7: ijssalon Talamini (tot 1969) hoek Roggenstraat, vitrine in de Diezerstraat (geplaatst 1969-1970). Rechts Grote Markt 6: banketbakkerij van Orsouw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button