EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Na twee weken ruim 45.000 aanvragen voor vierde periode NOW

In twee weken tijd zijn bij UWV ruim 45.000 aanvragen ingediend voor de vierde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Daarvan zijn er inmiddels bijna 34.000 goedgekeurd. UWV heeft aan deze werkgevers in totaal ruim 544 miljoen euro overgemaakt.

Werkgevers kunnen sinds maandag 15 februari een aanvraag indienen voor de vierde periode NOW. Na één week waren er 34.000 aanvragen binnen. In de tweede week zijn daar ruim 11.000 aanvragen bijgekomen. Werkgevers hebben nog tot en met zondag 14 maart de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

De 34.000 werkgevers van wie de aanvraag al is toegekend hebben samen zo’n 524.000 mensen in dienst. Aan deze werkgevers is inmiddels de eerste termijn van het berekende voorschot overgemaakt, in totaal 544 miljoen euro. Deze werkgevers ontvangen later nog twee termijnen. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

In de vierde periode NOW komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden januari tot en met maart 2021. Ten opzichte van de derde periode NOW is de maximale tegemoetkoming verhoogd van 80 naar 85 procent bij volledig omzetverlies. De overige voorwaarden zijn gelijk aan die in de derde periode. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald

Gerelateerde artikelen

Back to top button