Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

N50 tussen Kampen en Kampen Zuid wordt tijdelijk aangepast naar 80 km/u

Om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Zwolle – De belijning en bebording tussen Kampen en Kampen-Zuid wordt aangepast zodat de snelheid op dit weggedeelte tijdelijk 80 kilometer per uur wordt. De huidige markering wordt verwijderd (inclusief de groene verf) en er wordt nieuwe markering aangebracht. Hierbij worden de rijstroken smaller waardoor er ruimte ontstaat voor de plaatsing van een tijdelijke fysieke rijbaanscheiding om frontale botsingen te voorkomen. Deze tijdelijke fysieke rijbaanscheiding volgt, naar de huidige planningsinzichten, in 2023.

Verbeteren verkeersveiligheid

De aanpassing van de snelheid in beide richtingen op het traject N50 Kampen – Kampen Zuid naar 80 kilometer per uur is een tijdelijke maatregel om de verkeersveiligheid te verbeteren. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft hiertoe in juni 2022 besloten na overleg met de gemeente Kampen en provincie Overijssel.

Maatregelen op de lange termijn

Op de lange termijn wordt de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid definitief aangepakt door middel van een verbreding van de weg en rijbaanscheiding. De verbreding is vertraagd vanwege de stikstofproblematiek, daarom worden nu deze tijdelijke maatregelen ingezet.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis)

Gerelateerde artikelen

Back to top button