KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Muzikale duizendpoot Fink geeft optreden in Zwolle

Zwolle – Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Britse singer-songwriter Fink want de muzikale duizendpoot geeft op zaterdag 2 november een optreden in Hedon te Zwolle. De artiest was al meerdere keren in Hedon te zien en verkocht de Grote Zaal van Hedon altijd razendsnel uit. De kaartverkoop start op vrijdag 5 april om 10:00 uur via de website van Hedon: www.hedon-zwolle.nl.

De Britse muzikant Fin Greenall, beter bekend als Fink, begon zijn carrière als DJ/producer voordat hij zich richtte op gitaargebaseerde folk/blues/indie muziek. Opgegroeid in de bloeiende muziekscene van Bristol in de jaren ’90, tekende Greenall in 1994 bij het legendarische label Kickin’ Records en vervolgens bij Ninja Tune. Als gerenommeerde en productieve artiest heeft Fink samengewerkt met wereldberoemde muzikanten waaronder Amy Winehouse en John Legend.

In 2006 vormde Fink een band met muzikanten Tim Thornton op drums en Guy Whittaker op bas, en maakte tal van succesvolle albums. Hij werd wereldberoemd dankzij de monsterhit “Looking Too Closely” met vele miljoenen streams. Ander hoogtepunt: de shows die Fink deed met het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Fink en Hedon is ook een geliefde combinatie, hij bivakkeerde al vaker in Zwolle en ook tijdens deze tour ontbreekt een optreden in Hedon niet.

—————————————————————————————————————
FINK

Locatie: Grote Zaal, Hedon
Wanneer: Zaterdag 2 november 2024
Zaal open: 19:30 uur
Entree: 35,50 euro inclusief servicekosten

Gerelateerde artikelen

Back to top button