Mooi ZwolleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mooi Zwolle: Wandelroute door de binnenstad

Zwolle- In deze aflevering wordt er een wandelroute door het centrum van Zwolle gelopen. De route begint op het stationsplein en eindigt op het Rode Torenplein, waarna je weer terug gaat naar het stationsplein. De route is 5.4 km.

De wandelroute in het kort

Vanaf het Stationsplein gaat de route richting het water, dat zich om de binnenstad bevindt. Onderweg kom je veel bezienswaardigheden tegen, zo staan tegenover het water mooie oude gebouwen. Vanaf het water heb je ook een mooi uitzicht op de Peperbus en Museum de Fundatie.

De route vervolgt zich door de Luttekestraat naar de Grote markt. Op de Grote Markt staat kunstwerk ‘De Engel’. Vanaf de engel gaat het verder naar het Stadhuis langs het Zwolse Balletjeshuis, waar nog steeds op traditionele wijze snoep wordt gemaakt. Bij het vervolgen van de route kom je uit bij Museum de Fundatie. Tegenover het museum zit Odeon en het Fraterhuis.

Vanaf hier gaat de route verder naar de Sassenpoort. Vervolgens kom je in de Diezerstraat. Dit is een erg geliefde winkelstraat. Tijdens een deel van de route kom je langs de middeleeuwse stadsmuren die zich aan de grachten bevinden.

Via het Rode Torenplein kom je aan het einde van de route. Hier staat de Peperbus, die natuurlijk niet kan ontbreken.

Meer info over de route en de bezienswaardigheden

Gerelateerde artikelen

Back to top button