Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minister Van Nieuwenhuizen: Lelystad Airport jaar later open

Zwolle / Lelystad – De coronacrisis werkt door op de oorspronkelijke plannen voor de Nederlandse luchtvaart. De openstelling van Lelystad Airport wordt met een jaar uitgesteld.

Met een openstelling van Lelystad Airport worden laagvliegroutes in gebruik genomen die ook boven Zwolle zullen lopen. Door het uitstel van de opening gaat dit voorlopig niet door.

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de luchtvaartsector. Wereldwijd zijn maatregelen getroffen en het aantal vliegtuigbewegingen is sterk verminderd. Bij de luchtvaartmaatschappijen op Schiphol gaat nu alle aandacht uit naar herstel. Lelystad Airport is bedoeld als overloopluchthaven voor het vliegverkeer van Schiphol, maar van krapte op Schiphol is nu en voorlopig geen sprake meer.

De besluitvorming die nodig is voor openstelling van Lelystad Airport zal voortvarend worden voortgezet. Er wordt ingezet op opening in november 2021. Op dat moment hoeven de vliegtuigen vanaf Lelystad Airport ook geen gebruik meer te maken van de laagvliegroutes omdat er hoger kan worden gevlogen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button