BouwLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Megagrote zandbak in binnenstad Zwolle

Zwolle – Zwolle is sinds dinsdagmiddag een enorm grote zandbak rijker. Bij Achter de Broeren is een zandspeelplaats gemaakt van 10 bij 20 meter waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en bouwen. De zandbak met de naam Sand in the City is een cadeau van HMO aan de steden van Overijssel.

Foto © RTV Focus Zwolle

10 jaar geleden heeft de provincie Overijssel HMO (Herstructureringsmaatschappij Overijssel) opgericht met de bedoeling om 900 hectare aan verouderde bedrijventerreinen te herstructureren. Met het evenement Sand in the City viert HMO een zomer lang haar jubileum.

Foto © RTV Focus Zwolle

“Met zand kun je oneindig bouwen. Leuk voor de jongste generatie, maar ook symbolisch voor de projecten van HMO”, aldus Han Wiendels, directeur van HMO. “Of het nu een binnenstad is, een verouderd bedrijventerrein of leegstaande kantoorpanden. Het draait om zand, stenen en bedrijvigheid. Om slopen, saneren en ontwikkelen. Om bouwen aan iets beters.”

Bij Sand in the City zijn er elke week zijn er speciale activiteiten, zoals schminken en zandproefjes doen. Doomijn Kinderopvang organiseert op de woensdagochtenden een activiteit voor kinderen van 2-4 jaar. En ook Koning Koos van het Zandkasteel komt langs.

Foto © RTV Focus Zwolle

Sand in the City is er tot en met zondag 22 september Achter de Broeren in Zwolle. De zandbak is van dinsdag tot en met zondag geopend.

Activiteitenprogramma

  • Elke woensdagochtend is er van 10.00 – 11.00 uur een workshop “Singing in the Sand” met Daniella Snijders van Doomijn. Dit is speciaal voor de kinderen van 2-4 jaar.
  • Elke woensdagmiddag is er een workshop Zandsculpturen maken, donderdagmiddag zijn er proefjes met Zand & Techniek en Zand & Muziek in samenwerking met OYFO en vrijdagmiddag wordt er geschminkt.
  • Zaterdag 7 september is er een Meet & Greet met Koning Koos, prinses Sassa en Toto van het Zandkasteel.

De openingstijden en workshops staan ook op: https://www.sandinthecity.nl/stad/Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button