EconomieKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Meer dan €30.000 opgehaald tijdens culinair golftoernooi voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Tijdens een speciaal culinair golftoernooi voor het Ronald McDonald Huis Zwolle is meer dan €30.000 opgehaald. De opbrengst helpt ouders dichtbij hun opgenomen kinderen in het Isala Ziekenhuis te verblijven. Naast het bedrag wat op de cheque stond kwam ook nog een extra bijdrage binnen.

Het Ronald McDonald Huis houdt dit toernooi eens per twee jaar, waarbij veel bedrijven uit de regio meedoen. Het toernooi staat in het teken van netwerken en heeft een culinaire insteek. Toprestaurants uit Zwolle zoals l’Eglise, Senang en Chefkok Gerda Ronk met Stern stonden in de baan met een eigen minirestaurant. Hier konden de gasten tussen het golfen door genieten van heerlijke gerechten met bijpassende wijnen van Schuttelaar.

Dit jaar was er wederom veel animo. In totaal waren er meer dan 100 mensen in touw op golfclub Zwolle om geld in te zamelen voor het goede doel. De impact van de opbrengst is enorm. Door deze bijdrage wordt het mogelijk gemaakt dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen blijven op het moment dat het zo ontzettend nodig is.

“We zijn iedereen die heeft meegewerkt aan dit toernooi enorm dankbaar, zoveel enthousiasme, zoveel saamhorigheid. Het is echt zo bijzonder,” zegt Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle. “Dankzij deze opbrengst kunnen we echt een verschil maken voor gezinnen die het hard nodig hebben.”

Je zou het bijna vergeten, maar er werd natuurlijk ook nog golf gespeeld. “Team ‘GGN’ won de eerste prijs. En dan die mega opbrengst, goed weer, lekker eten en hele leuke mensen maakten het een editie met een gouden randje,” aldus Harrie Bergman van de toernooi-organisatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button