EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Meedenken met Natuur en Milieu Overijssel

Zwolle – Met een blog wil directeur Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel mensen vragen met haar mee te denken over thuiswerken. Natuur en Milieu Overijssel zet zich in voor een mooi en duurzaam Overijssel. Met duurzame energieopwekking, een rijke natuur en duurzame leefstijlen met circulaire economie. Samen met Zwollenaren en vele anderen. Vaak is het helder wat er moet gebeuren. Soms is het wat ingewikkelder.

In tijden van corona hebben veel mensen de afgelopen twee jaar vanuit huis gewerkt. Er was opeens veel minder woon-werkverkeer, en daarmee ook veel minder CO2-uitstoot. En nu zeggen de regeringspartijen dat ze dat thuiswerken, ook na de lockdown, willen doorzetten. “De beste energie is bespaarde energie,” stellen de partijen in het coalitieakkoord. “We maken afspraken met het bedrijfsleven en overheden over het stimuleren van thuiswerken.”

Vragen

Dat roept flink wat vragen op: Willen we wel dat mensen steeds geïsoleerder van elkaar komen te werken? Wordt de wereld daar niet al te kil en onpersoonlijk van? Wat een klein zinnetje in het coalitieakkoord is, opent de deur naar een meer virtuele toekomst. Is dit een goede vorm van klimaatbeleid? Zou het niet beter zijn om te stimuleren dat mensen dichter bij hun wonen werken, zodat ze heel eenvoudig op de fiets of met de bus naar het werk kunnen gaan? En we daarmee ook niet te afhankelijk worden van internet en van de virtuele wereld? Of vinden we het werken vanuit huis juist slim en goed, omdat het ook wel handig is en inderdaad veel woon-werkverkeer en daarmee energie bespaart?

Deel je mening en ervaringen met Natuur en Milieu via de mail. De reacties neemt ze mee in de plannen voor de komende jaren.

Ja, ik denk mee over thuiswerken als vorm van klimaatbeleid

Gerelateerde artikelen

Back to top button