Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Maximum snelheid op delen A28 en A50 terug naar 120 vanwege stikstofbesluit

Zwolle – De maximumsnelheid van 3 verschillende snelwegen op de Veluwe gaat omlaag. Het gaat binnen de regio Zwolle om de A28 tussen Strand Horst en knooppunt Hattemerbroek en de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Epe. De maximumsnelheid wordt aangepast van 130 naar 120 kilometer per uur als gevolg van de stikstofuitspraak. Dat heeft minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen bekendgemaakt.

Op 29 mei 2019 deed de Raad van State uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof. Doordat zowel de A50 als de A28 deels door Natura 2000 gebieden lopen heeft dit gevolgen voor de hoge snelheid die hier sinds 3 jaar wordt getest. Door de uitspraak mag de overheid niet langer besluiten nemen die leiden tot meer uitstoot van stikstof bij natuurgebieden. Omdat op deze snelwegtrajecten het ging om een testfase waar nog geen definitief verkeersbesluit voor is genomen moet de snelheid eerst weer omlaag.

Naast de Veluwse snelwegen heeft het stikstofbesluit ook gevolgen door de A1 tussen de aansluiting Barneveld en knooppunt Beekbergen (33 km)en de A28 tussen de aansluiting Strand Nulde en de aansluiting Strand Horst (5km

Rijkswaterstaat zal voor 1 oktober de snelheidsborden aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren