Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Max de Waal versterkt PEC Zwolle 

Zwolle – PEC Zwolle heeft Max de Waal toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. De Waal is de tweede winterse versterking, nadat maandag Oussama Darfalou al werd gepresenteerd.

De Waal speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de speler, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Hierin scoorde de spits in totaal negen keer en kroonde hij zich tot wintertopscorer van Jong Ajax.

Handhaving

Max de Waal: ,,Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment. Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben dient via PEC de mogelijkheid zich aan om voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk. Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar; handhaving. De club en supporters kunnen er vanuit gaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Oussama Darfalou ook Max de Waal aan de selectie hebben toegevoegd. Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die voorop gaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de Eredivisie te laten zien.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button