Nieuws uit ZwolleVerkeer

Marsweg drie weken afgesloten voor autoverkeer

Zwolle – In verband met de aanpassing van het spoorviaduct is het fietspad langs de Marsweg tot eind oktober afgesloten voor fietsverkeer. De weg is voor autoverkeer afgesloten van 13 september tot 7 oktober.

ProRail werkt in het kader van Zwolle Spoort aan het spoor richting Emmen en Meppel. Onderdeel van de werkzaamheden is ook de aanpassing van een aantal spoorviaducten, waaronder het viaduct in de Marsweg. Daarvoor is het nodig de rijbanen en het fietspad af te sluiten.

Vanaf 26 augustus is al één van de twee fietspaden langs de weg dicht vanwege werkzaamheden aan kabels en leidingen. Het fietspad aan de kant van de sportvelden blijft open voor fietsers in beide richtingen.

Omleiding

In overleg met de aannemer is afgesproken dat de Marsweg drie weken in beide richtingen wordt afgesloten voor autoverkeer. Hierdoor wordt de periode van hinder beperkt. Afsluiting in één rijrichting zou veel langer duren, terwijl de effecten ervan voor het verkeer elders in de stad nagenoeg hetzelfde zijn. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Oldeneelallee, Ceintuurbaan en Leo Majorlaan.

Fietsers kunnen vanaf deze week tot eind oktober geen gebruik maken van het fietspad langs de Marsweg. Zij worden omgeleid via het Marslandenpad en de dijk van de Nieuwe Wetering.

De aannemer informeert de omgeving nader over de werkzaamheden en de afsluiting. Alle omleidingen zijn met borden aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button