MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopman Youssef Schari deelt zijn verhaal op de markt

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Youssef Schari die een Houtsnijwerk van olijvenhout kraam heeft.

© RTV Focus – Cobie UIterwijk

Hoelang bent u al marktkoopman?

Ik ben al twee en een half jaar. Met alleen houtsnijwerk. Met olijvenhout.

Bent u al de hele tijd in Zwolle Marktkoopman?

Ja alleen in Zwolle op zaterdag. Doordeweeks heb ik een andere baan. Ik heb een full-time baan en op zaterdag doe ik dit erbij.

Hoe bent u er in gerold?

Iemand heeft mij op het idee gebracht. We hebben heel veel artikelen van handwerk. Je hebt kleitjes, houtsnijwerkjes je hebt sieraden en dat combineer ik met olijvenhout. En met zilver of goud iets nieuws uit de mode. En toen zei iemand: ‘Waarom help jij mij niet? Ik heb artikelen die kan ik naar jou sturen. En misschien kan jij mij daar bij helpen.’

Hoe ziet uw dag eruit?

Ik sta hier om 06:00 uur. En dan ben ik rond half 6/6 uur weer thuis. Lange dagen.

Wat is het leukste moment wat je hebt meegemaakt aan de kraam?

Elke dag maak je wat leuks mee. Dagelijks kom je mensen tegen. En die komen dan langs met een verhaal. Dan staan ze voor de kraam en dan beginnen ze een heel verhaal. Sommige mensen zijn smoorverliefd die staan voor de kraam en dan zagen ze de ringen en dan zeggen ze ‘Ojee dat is iets bijzonders’. Die mensen houden dan van natuur. En toen deden ze zo een ceromonie. En toen gaf hij die ring aan haar. Voor de grap.

Wat verkoopt u het meest?

Verschillend. De ene keer verkoop ik alleen maar plankjes. En dan ga je planken bij bestellen. En de andere keer een onderzetter. Het is verschillend.

Wat is er zo mooi aan dit beroep?

Het mooie aan dit beroep is dat ik in contact kom met mensen. De markt is een soort afleiding voor mij. Hier kom je leuke mensen tegen, slechte mensen tegen. Ik heb leuke buren om mij heen. Een praatje maken. Mensen brengen koffie.

© RTV Focus – Cobie UIterwijk

Gerelateerde artikelen

Back to top button