KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Magazine Positief+

Zwolle – Veiligheidsregio IJsselland brengt in samenwerking met GGD IJsselland het magazine Positief+ uit. Een magazine over noaberschap, samenwerking en de impact van corona in IJsselland.

We bevinden ons in een periode waarin alles anders blijkt. De coronacrisis brengt ongekend leed, ziekte, uitputting, testen, vaccineren, noodverordeningen, handhaving, mondkapjes en thuiswerken. We deinen mee met de coronagolven en we weten niet hoeveel golven en bijbehorende maatregelen er nog komen. ‘Positief’ kennen we in de context van positieve testuitslagen, maar we zien ook hoe positief we met elkaar samenwerken; in IJsselland zetten we de schouders eronder, helpen we elkaar, kijken we naar elkaar om en proberen we elkaar te begrijpen. Noaberschap en gemeenschapszin zijn hier niet zomaar begrippen. Je ervaart ze als je hier woont, werkt of recreëert.

Dit magazine is een verzameling verhalen van een aantal IJssellanders. Van de brandweerman op straat tot de bestuurder op zijn thuiswerkplek. Ze delen hun worstelingen, inzichten en emoties. Hoe zij de crisis beleefden en welke impact deze op hen had. Op hun werk, maar ook op hen als mens. Want net zoals achter de besmettingscijfers mensen schuilgaan, bestaat de crisisbestrijding uit een team van mensen. Die zorgen, leed en uitdagingen kennen.

Samen houden we het vol, als we maar oog blijven houden voor de menselijke maat. Daarom maakten we dit magazine. Om een inkijkje te geven in de wijze waarop we in IJsselland met deze crisis omgaan. En wat het betekent voor mensen. Verandering en aanpassen horen bij de tijd waarin we leven. Dat zal blijven, net als dat we het in IJsselland samen doen. Nu en in de toekomst!

Gerelateerde artikelen

Back to top button