112 nieuwsAlgemeenNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpaginaWeer

LIVEBLOG: Actuele situatie storm Ciara

Actuele situatie storm Ciara

Goedendag,

In deze liveblog houd ik, weerman Matthijs Kassies, u op de hoogte van de huidige situatie van de storm Ciara welke deze zondag over het land trekt.

21:00
Het koufront trekt op dit moment onze omgeving over. Houdt rekening met de zeer zware windstoten.

 

Zware regenval en onweer boven Zwolle

19:40
Het front is inmiddels dichtbij en produceert verspreid windstoten tot lokaal 120 km/uur of meer. Zoals u ziet is afgelopen uur het front behoorlijk in activiteit toegenomen. Tussen 21:00-22:00 trekt het front over onze omgeving.

18:40
Het lijkt erop dat het noorden van Nederland de zwaarste buien en windstoten gaat krijgen. Daar trekt zometeen het koufront over. Elders is het front minder heftig qua neerslag, maar de windstoten zitten verstopt in het front. Ten westen van Texel is zojuist 192 km/uur gemeten, bijzonder zware waarden. Bronnen: KNMI en Onlineweather

17:30
Het eerste front bereikt zowat onze omgeving. Inmiddels zien we op de neerslagradar boven zee het tweede front liggen. Dat is het front met de zeer zware windstoten tot 120 km/uur of lokaal meer. Dit front trekt later vanavond over onze omgeving.

17:00

De IJssel bij Zwolle Zuid

16:30
Het eerste front trekt van het westen uit het land binnen. Hierop zitten al zware windstoten tot 100 km/uur of lokaal meer. Hierachter komt het tweede koufront aan. Hierop zitten de zeer zware windstoten tot 120 km/uur of lokaal meer. De ANWB raadt inmiddels aan niet meer de weg op te gaan als het niet hoeft. Ook op spoor komt er steeds meer overlast door de harde wind. Vanuit Zwolle rijdt op dit moment alles nog.

15:30
Het Harmonie model, van het KNMI, berekend tussen 21:00-23:00 uur de zwaarste windstoten. Vandaar de code oranje van het KNMI voor vanavond in de periode van 20:00-23:00. Bron kaarten: Weerplaza

14:40
Op dit moment zitten met name de zwaarste windstoten in het westen van het land met inmiddels 130 km/uur en een zware tot zeer zware storm op de Waddeneilanden. Vanavond trekt een front van west naar oost over het land waarop de zwaarste windstoten tot 120 km/uur zitten.
De omgeving van Zwolle zit op dit moment rond zware windstoten tot 80 km/uur. Bron kaarten: Weerplaza

Gerelateerde artikelen

Back to top button