Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Lilian en Marissa zoeken het hogerop in de Bruisheli

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – De Bruisweek begon dit jaar goed voor studentes Lilian en Marissa. De geluksvogels werden maandagochtend opgehaald door een helikopter voor een rondvlucht boven Zwolle. Voor Lilian was het dubbel feest. Ze vierde ook nog eens haar negentiende verjaardag vandaag.

Traditiegetrouw verloot Buro Ruis tijdens de HBO Bruisweek een VIP actie aan één van de Bruisweken deelnemers. Waar voorgaande jaren onder andere een VIP Caravan, een eigen dixi en een privé douche voor op de camping werden verloot zocht Buro Ruis het dit jaar een stuk hogerop. Dit jaar maakten twee deelnemers namelijk kans op een volledig verzorgde helikoptervlucht over Zwolle.

De HBO Bruisweek is de introductieweek voor studerend Zwolle en daarmee de ideale manier om voor eerstejaars studenten om de opleiding, de stad, de studentenverenigingen en toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Het driedaagse programma vindt dit jaar plaats van maandag tot en met woensdag.

De eerstejaarsstudenten gaan met hun klas drie dagen lang op pad. Samen met hun mentoren maken ruim drieduizend eerstejaars studenten kennis met het studentenleven en wat Zwolle, hun school en Buro Ruis te bieden hebben. Alle studenten en de begeleiders slapen tijdens de HBO Bruisweek op de Bruiscamping in de Marslanden.

Daarnaast is een populair onderdeel van de HBO Bruisweek het Bruisconcert op het Grote Kerkplein met Daredevils, Snelle en Suzan & Freek. Het concert op dinsdag is gratis toegankelijk voor bewoners uit Zwolle.

Prijswinnaars Marissa (l) en Lilian (r).

Back to top button