Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Lesprogramma Online Masters op basisschool de Paperclip in Zwolle

Zwolle – Vrijdagochtend kregen de bovenbouwleerlingen van basisschool de Paperclip in Stadshagen een proefles Mediawijsheid. De proefles is een onderdeel van het lesprogramma Online Masters van VodafoneZiggo. Beide partijen geven in het kader van de maatschappelijke betrokkenheid gastlessen op scholen. Onderwijswethouder Jan Brink was aanwezig bij de gastlessen.

Online wereld

De meeste jongeren hebben moeite met het beoordelen van nepnieuws en het vinden van informatie online. Uit onderzoek van Kennisnet en Mediawijzer.net blijkt dat jongeren hun digitale vaardigheden overschatten en op scholen nog nauwelijks onderwezen wordt in digitale vaardigheden, omdat het nog niet verplicht is.

Online Masters

VodafoneZiggo heeft tijdens de nationale Week van de Mediawijsheid het interactieve lesprogramma Online Masters gelanceerd. Vier onderwerpen staan centraal: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en bewust online. De lancering werd groots aangepakt. Van 17 tot 24 november stonden, verspreid door het hele land, honderden medewerkers van VodafoneZiggo voor de klas om een introductieles te geven. Zo ook in Zwolle op basisschool de Paperclip.

Klik hier voor de site

Gerelateerde artikelen

Back to top button