Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Les over stadsdistributie, – bevoorrading, pakketbezorging en deelauto’s

Donderdag 27 november organiseren Zwolse ondernemers samen met locale organisaties een inspiratiesessie rond het thema duurzaamheid en mobiliteit.

De sessie wordt begeleid door de Amerikaanse expert op het gebied van mobiliteit in binnensteden. Hij adviseert in zaken als stadsdistributie, -bevoorrading, pakketbezorging en mogelijk gebruik van deelauto’s in de binnenstad.

In Nederland doet Eric Britton onder meer de Fietsstad Zwolle aan. De inspiratiesessie begint om 14:30 uur bij Gooodyfoods met koffie en lekkers. Daarna volgt een fietstocht door de binnenstad. Tijdens de fietstocht en de bijeenkomst daarna wordt ingegaan op de mogelijkheden voor Zwolle om duurzame initiatieven door te ontwikkelen. Onder de genodigden zijn ondernemers, besluitvormers en andere experts.

De Zwolse binnenstad bruist, maar raakt ook vol met auto’s en vrachtvervoer. Vrachtauto’s in de vroege ochtend, geparkeerde auto’s en bestelbusjes voor pakketbezorging overdag. Ondernemers en de Gemeente Zwolle zoeken daarom naar duurzame oplossingen voor mobiliteit in de binnenstad. Een ambitie die aansluit bij het coalitieakkoord van gemeente Zwolle, waarin ambitieuse en innovatieve stadsdistributie een plek kent.

Het programma start donderdag 27 november om 14:30 uur en eindigt om 20:00 uur. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

14.30 start met koffie en lekkers bij GooodyFoods

15.00 fietsroute door kenmerkende locaties in binnenstad

17.00 ‘diner pensant’ op locatie Cycloon

17.00 toelichting Cycloon

17.30 presentatie gemeente Zwolle, wethouder Filip van As

18.00 diner

18.45 workshop en advies met Eric Britton

20.00 einde

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button