Aa-LandenKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Lekker spelen onder een groot schaduwdoek

Speeltuin Aa-landen tackelt hitte

Zwolle – Inwoners van de Aa-landen hebben de speelplaats koeler gemaakt. Een paar jaar geleden heeft de gemeente het plantsoen en de speeltuin bij de Krammer/Wielingen in de Aalanden, de zogenaamde VANEG-woningen, een flinke opknapbeurt gegeven. Plantsoen is in z’n geheel vernieuwd en er zijn onder andere oude fruitrassen geplant. Ook is de speeltuin aangepast en zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst.

Sinds afgelopen jaar (2020) was het duidelijk dat, bij zonnig weer, de grote “zandvlakte” te heet was voor de kinderen om nog lekker te kunnen spelen.

Om een fijne speelplek te maken, bracht men boven een deel van het zand een groot schaduwdoek aan. Voor de ouders en natuurlijk ook de grootouders, is er boven het zitje een kleiner doek.

Door een mooie bijdrage van Stimuland, heeft men in de buurt het plan in het voorjaar 2021 kunnen realiseren. Mevrouw Wiegers, wijkbeheerderster voor oa de Aalanden, heeft geadviseerd over het plan en heeft gezorgd dat men het plan kon uitvoeren binnen de regels die gelden voor speeltuinen.

De buurt leverde een bijdrage in natura en plaatste de palen en de doeken. Dit is gebeurd op 16 april van dit jaar.

Reacties kan men plaatsen op https://mijnwijk.zwolle.nl/aalanden/project/lekker-spelen-onder-een-groot-schaduwdoek

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button