Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Lees jij Zwolse kinderen voor op Dag van Duurzaamheid?

Zwolle – Op donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag lezen bestuurders, vrijwilligers, studenten, grootouders en ouders voor aan leerlingen van het basisonderwijs uit Zwolle. Dit jaar is het thema de Kinder Global Goals. In het speciaal geschreven verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ wordt het begrip duurzaamheid uitgelegd aan de hand van de zeven Kinder Global Goals. Wil jij voorlezen bij een basisschool bij jou in de buurt? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. In Zwolle werken ze samen met de NME makelaar van gemeente Zwolle. Geïnteresseerde scholen kunnen zich ook aanmelden voor de Voorleesactie.

De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over de Kinder Global Goals en duurzaamheid. Met de Voorleesactie wil Natuur en Milieu Overijssel het onderwijs stimuleren om meer aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid.

Doe jij mee?

Vind je het leuk om mee te doen met de Voorleesactie? Meld je dan aan via de website van Natuur en Milieu Overijssel. Zij koppelen je aan een school uit jouw regio, je krijgt het voorleesboek van te voren thuisgestuurd en je krijgt praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over het thema. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze website.

De zeven Kinder Global Goals

Duurzaamheid is een lastig begrip voor kinderen. Om dit leuk en begrijpelijk te maken, heeft Schooldag van de Duurzaamheid de zeventien ‘volwassen’ Sustainable Development Goals vertaald naar zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid wordt zo aan de kinderen uitgelegd als ‘de wereld leuker, eerlijker en schoner maken’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button