Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lange rij ‘Cash’ liefhebbers voor Dominicanenkerk

Zwolle – Er stond een lange rij wachtende mensen vrijdagavond voor de Dominicanenkerk. Dat had alles te maken met het compleet uitverkochte concert van de Nederlandse coverband Def Americans die een Johnny Cash Tribute brachten. ‘ De mensen helemaal achter in de rij stonden tot voorbij de Enkstraat in Assendorp.

Het was het eerste popconcert in de kloosterkerk ooit. Al kon je eigenlijk niet echt spreken over een popconcert maar meer over een optreden op een heilige plek met een aangepast repertoire. Geheel passend in de stijl van Johnny Cash die zelf ook altijd plek had voor spirituals, gospels en American Songbook materiaal.

Speciaal voor hun optreden in de Dominicanenkerk had Def Americans Johnny Cash Tribute uit het repertoire van The Man In Black een set songs samengesteld die in de aanloop naar de Kerstdagen swing, rebellie en bezinning zal brengen.

De legendarische countryheld Johnny Cash maakte in zijn jonge jaren furore met hits als “Walk The Line”, “Ring Of Fire” en natuurlijk “Folsom Prison Blues”. Hij nam platen op in zwaar bewaakte gevangenissen en had een tv show op de Amerikaanse televisie. In de jaren ‘80 en ‘90 raakte de outlaw in de vergetelheid, maar hij maakte een ongelofelijke comeback met zijn “American Recorings”.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button