BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Landstede Basketbal contracteert Clayton Vette

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich voor het seizoen 2016-2017 versterkt met de Amerikaan Clayton Vette. De ervaren center, die begin september zijn 28ste verjaardag viert, speelde het afgelopen seizoen bij Szedeak in Hongarije. Vette, 2.02 meter en 109 kilogram, was voor die club gemiddeld per wedstrijd goed voor ruim vijftien punten en zes rebounds. Hij schoot 52 procent tweepunters en 40,5 procent driepunters.

“Clayton stond vorig jaar al op ons lijstje, want in het seizoen 2014-2015 werd hij in Tsjechië verkozen tot ‘center van het jaar’. Helaas lukte het toen niet om hem naar Zwolle te halen. Dat het nu wel is gelukt is mooi. We hebben hiermee een ervaren speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat”, aldus Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button