EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Landal gaat weg uit Zwolle

Zwolle – Het Landal kantoor aan de Hanzelaan in Zwolle gaat dicht als onderdeel van een grote reorganisatie bij Roompot en Landal GreenParks. Beide bedrijven hebben aangekondigd te fuseren tot één nieuwe organisatie met één sterke identiteit om hun ambitie te realiseren: de Europese leider te worden in natuurvakanties. Het nieuwe internationale hoofdkantoor wordt gevestigd in Amsterdam, wat betekent dat de huidige vier locaties in Nederland, inclusief Zwolle, hun deuren sluiten en de functies naar de hoofdstad verhuizen.

De fusie van Roompot en Landal GreenParks, die sinds 2023 één organisatiestructuur vormen, brengt een nieuwe merkenstrategie met zich mee. “Er wordt een nieuw merk geïntroduceerd, dat simpelweg “Landal” zal heten. Dit merk zal meer dan 300 vakantiebestemmingen in 13 landen omvatten en een modern, uitnodigend en toekomstbestendig imago hebben”, zo laat Landal weten.

Eén internationaal hoofdkantoor

Er is gekozen voor één centraal internationaal hoofdkantoor in Amsterdam. Dit hoofdkantoor zal vanaf 1 januari 2025 operationeel zijn, waardoor de huidige locaties in Uithoorn, Zwolle, Den Haag en Goes hun activiteiten verplaatsen naar Amsterdam. Reden?  “Werken vanuit de huidige vier locaties (Uithoorn, Zwolle, Den Haag en Goes) in Nederland staat een optimale samenwerking en een verbondenheid tussen collega’s in de weg. ” Uitzonderingen hierop zijn de Guest Service en Logistiek, die in Goes blijven.

De keuze voor Amsterdam als locatie voor het hoofdkantoor is gebaseerd op betere bereikbaarheid voor internationale collega’s en partners en het arbeidsmarkt potentieel. In Zwolle werd met name de financiële administratie gedaan.

Deze nieuwe visie op kantoorvestigingen werd op 15 mei voorgelegd aan de Ondernemingsraden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button