KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOud en Nieuw 22/23Voorpagina

Laatste dag om gratis je restafval te ‘dumpen’ in de ondergrondse container

Zwolle – Vandaag is het de laatste dag dat je je restafval gratis kan storten in de ondergrondse container. Vanaf 1 januari 2023 gaat in Zwolle het systeem in waarbij er betaald moet worden voor het restafval.

1 euro 70 per zak restafval

Iedere keer dat je restafval weggooit in de ondergrondse container betaal je 1,70 euro. In de binnenstad is dat 2 euro 30 maar daar zijn de containers ook net iets groter. Mensen in de buitengebieden betalen 10 euro 20 per geleegde speciale restafval container. De verwachting is dat veel mensen vandaag een extra loopje doen naar de ondergrondse container om het restafval nog gratis te storten.

Grof huisvuil en tuinafval tot 500 kilo loopt vandaag af

Ook bij het ROVA milieubrengstation op de Hessenpoort verwacht men extra drukte. Op 1 januari van elk jaar krijgen huishoudens namelijk ook weer nieuw tegoed voor het wegbrengen van grof huisvuil en grof tuinafval. Je kunt  per jaar in totaal 500 kg grof huisvuil en/of grof tuinafval gratis naar het milieubrengstation van ROVA brengen. Dus heb je je 500 kilo nog niet vol? Dan is vandaag je kans om je tegoed nog op te maken. De ROVA is vandaag open tot 16.00 uur!

GRIP-wagen

Wil je vandaag nog wat kwijt bij de GRIP wagen? Die sluit éénmalig om 15.00 uur op:

zaterdag 31 december: Dobbe (Aa-landen)
zaterdag 31 december: Van der Capellenstraat (Zwolle Zuid)Klein chemisch afval

Bij de GRIP-wagen (grondstoffen inleverpunt) kun je gratis het volgende afval brengen.
– Piepschuim
– Metaal
– Hout & puin
– Elektrische apparaten
– Vlakglas
– Harde kunststoffen

LET OP: De GRIP-wagen is er voor kleine beetjes afval. Het moet in een grote boodschappentas passen. In onze uitagenda zie je waar de GRIP-wagen iedere week staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button