BinnenstadMarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Koopman Buter staat al sinds zijn babyjaren op de markt

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Jaap Buter die een kraam met panty’s, kousen en sokken heeft.

Hoe lang bent u al marktkoopman?

Ik sta al meer dan 45 jaar op de markt. Ik ben hier om de hoek geboren in de Roggestraat. De generatie hiervoor stond als sinds 1937 op de markt. Dus we staan al meer dan 80 jaar op de markt. Het jubileum zijn we vergeten te vieren … we gaan door tot de honderd … of ik het red … ik denk het niet

Hoe bent u er zo ingerold?

Via de familie. Een paar weken nadat ik geboren was stond ik al in een fruitkistje onder de kraam.

Op de markt werken is eigenlijk net of je de hele dag op het terras zit.
Marktkoopman Buter

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Ik sta om zes uur op dus niet zo vroeg. Ik voer de honden en dan gaan we tussen zeven uur en half acht de deur uit. Ik ben altijd vijf minuten te laten volgens mij medewerkers.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

De markt is iedere dag leuk. Je werkt om er je geld mee te verdienen. Het geeft voldoening om de klant tevreden te stellen. Ik hou er niet van om ‘nee’ te verkopen. Dat komt ook zelden voor omdat ik gewoon zorg dat ik het heb. Op de markt werken is eigenlijk net of je de hele dag op het terras zit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button