Weer

Koning Winter klopt aan vanaf dit weekend

Het wordt duidelijk kouder

Zwolle- Weerman Jelle beschreef het eerder deze week al. Er zijn kansen dat het kouder gaat worden de komende tijd. Inmiddels heeft hij meer weerkaarten nagetrokken en het ziet er steeds beter uit voor de winterliefhebbers. Er zijn echter nog wel wat onzekerheden.

In Zwolle is het in deze tijd van het jaar normaal een graad of 3 à 4 overdag. In de nacht hoort het kwik rond de 0 graden te schommelen. Daar zitten we in principe al de hele winter boven. Nu lijkt dat te keren. Er is nog maar 20% kans dat het normale tot zachte weer aanhoudt. Daarnaast 40% kans dat het wat kouder wordt en evenveel kans (ook 40%) dat we echt de winter induiken. Dat laatste is volgens onze weerman nog lang niet in kannen en kruiken, maar de mogelijkheid wordt wel steeds groter.

Voorlopig is het allemaal gewoon afwachten. Er is nooit iets echt zeker maar de kans dat het kouder wordt is wel gewoon erg groot. Voor een goede opbouw van kou is er heel veel nodig en moeten hoge- en lagedrukgebieden perfect liggen. Wanneer er iets stoort komt de wind weer van zee en wordt het zachter, of valt er juist wat (natte) sneeuw. Over schaatsen hoor je onze weerman voorlopig niet. Dat dat ontzettend moeilijk is weten ze ook bij de IJsbanen. Elk jaar wordt het weer in spannende periodes als nu nauwkeurig gevolgd. Vorig jaar kwam ijsvereniging WVF Zwolle zelfs met een unieke ijstransplantatie.

De bovenstaande pluim, allemaal weercomputers, tonen ook duidelijk dat het kouder wordt de komende dagen. Hoe koud het dan echt wordt zal de komende dagen moeten blijken.

Hij schrijft dit in een bericht op de pagina van Art of Thunders waar het in het bericht alle mogelijkheden worden uitgewerkt.

Art of Thunders

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button