112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Konijn overleden na val van flat Diezerpoort

Zwolle – Een konijn is woensdag om het leven gekomen na een val van een flat aan de Caspar Fagelstraat. Een ander konijn stond op een balkon in de brandende zon. De politie heeft het dier in beslag genomen om het aan de zorgen van medewerkers van de dierenambulance toe te vertrouwen.

Woensdagochtend ontving de Zwolse dierenambulance een melding dat een konijn van een flat aan de Caspar Fagelstraat was gevallen. Ook wist de melder dat de eigenaar van het dier op vakantie was. De oppas van het beestje zou ook nog even over de reling hebben gekeken nadat het konijn gevallen was. Ze zou daarna volgens de melder vertrokken zijn zonder enige actie te ondernemen. Het dier bleek te zijn overleden.

Op het balkon van de flat stond in de brandende zon nog een konijn in een hok. Met temperaturen boven de 35 graden was dat niet verantwoord volgens de medewerker van de dierenambulance. Politieagenten besloten daarom het dier in beslag te nemen. De brandweer kwam ter plaatse om met een ladder het balkon op te klimmen. Aangekomen op het balkon constateerden de brandweerlieden dat het konijn geen drinkwater meer had. Het konijn is overgedragen aan de dierenambulance voor de verdere verzorging. De politie gaat in gesprek met de eigenaar van beide konijnen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button