BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Klinkerweg naast Starbucks even dicht voor grondwerk

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle verleggen nutsbedrijven vanaf maandag 2 juli een grote waterleiding ter hoogte van de kruising Stationsplein-Terborchstraat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 27 juli. In deze periode is de Terborchstraat aan de stationszijde afgesloten voor het autoverkeer. Verkeersborden geven de omleidingsroutes aan voor het autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft de weg toegankelijk via een loopbrug.

Om ruimte te maken voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling vanaf 2019, moet onder andere een grote waterleiding onder het Stationsplein ter hoogte van ABN AMRO en Starbucks worden verlegd.

Grondzuigmachine ingezet

Door de vele kabels en leidingen onder de grond, is er onvoldoende ruimte om de bestaande grote waterleiding onder het Stationsplein te verleggen. Op de nieuwe locatie voor de waterleiding moet eerst een bestaande grote gasleiding worden verwijderd. Deze gasleiding wordt daarna teruggelegd bovenop de verlegde waterleiding. Om te voorkomen dat de vele bestaande kabels en leidingen beschadigd raken, wordt in plaats van een graafmachine, een grondzuigmachine ingezet.

Ondergrondse fietsenstalling

Met de financiële bijdragen van het Ministerie van IenW / ProRail en de provincie Overijssel gaat de gemeente Zwolle onder het Stationsplein een grote fietsenstalling bouwen voor minstens 4.800 fietsen. De bouw staat gepland vanaf begin 2019 en duurt naar verwachting twee jaar. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/stationspleinnoord.

Gerelateerde artikelen

Back to top button