LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kerstboom van Frobergerstraat naar Grote Markt

Dit jaar komt de kerstboom voor de Grote Markt uit de tuin van een woning aan de Frobergerstraat in Holtenbroek. Op zaterdag 6 december wordt de boom gekapt in aanwezigheid van buurtbewoners en vanaf woensdag 10 december is de boom te zien op de Grote Markt.

Op zaterdag 6 december om 8.00 uur beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor het kappen van de boom aan de Frobergerstraat. Het is bijna traditie dat de kerstboom die op de Grote Markt geplaatst wordt uit de tuin van een Zwollenaar komt. De familie van de mevrouw die aan de Frobergerstraat woonde heeft de boom aan de gemeente Zwolle aangeboden.

Bijdrage Politiekids

De boom van bijna 20 meter wordt op 6 december tussen 8.30 en 10.00 uur gekapt. Vanwege de grootte van de boom is het nodig om de straat af te sluiten. De politie houdt hierbij samen met de Politiekids toezicht. In Holtenbroek ondersteunen 25 Politiekids de politie regelmatig bij het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden. Travers Welzijn organiseert om 7.30 uur een ontbijtje voor de Politiekids in buurtwoning De Hud. Vervolgens brengen de kinderen een broodje naar de medewerkers die de boom gaan kappen. De Politiekids trakteren buurtbewoners die een kijkje komen nemen en medewerkers op warme chocolademelk en oliebollen.

Kerstboom op de Grote Markt

Op woensdag 10 december om 17.00 uur ontsteekt Filip van As met de voormalig bewoonster van de Frobergerstraat de lichtjes van de kerstboom op de Grote Markt. De mevrouw woont inmiddels in zorg- en servicecentrum het Zonnehuis. Bij het ontsteken van de lichtjes zijn ook de familie van mevrouw, andere bewoners van het Zonnehuis en begeleiders aanwezig.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button