Business UpdateNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpagina

Kapsalon Van der Worp bestaat 40 jaar!

Zwolle – Herenkapsalon van der Worp aan de Sassenstraat in Zwolle bestaat 40 jaar. En dat wordt gevierd met een feestje. Vanaf het allereerste begin runt Gert van der Worp samen met zijn vrouw Ans de kapperszaak.

In 1976 startte hij zijn kapperszaak aan het Bethlehems Kerkplein 38. Samen woonden en werkten ze daar, hun oudste kind werd er geboren. Even verder op in de Sassenstraat 50 zat het bedrijf van zijn vader, Drukkerij Van der Worp. Die drukkerij groeide uit haar jas en vertrok naar de marslanden. Het had heel wat voeten in de aarde, het was immers in de crisisjaren begin 80, maar het lukte Gert en Ans om het pand over te nemen. Zij zagen toen vastgoed in de binnenstad, en ook nu nog, als een goede investering.

Het had ook andere voordelen. ‘We vierden vroeger fanatiek carnaval. Ik was lid van een dweilorkest dat het souterrain gebruikte als uitvalsbasis. En boven bleef menig prins Carnaval met zijn adjudanten slapen. Dat leidde tot grote feesten in huize Van der Worp’. Gert had menig burgemeester in de kappersstoel: Drijber, Loopstra, Meijer, ook wethouders lieten zich graag door hem knippen. ‘In die begintijd had je aan het kerkplein ook maar één kroeg, daar troffen we elkaar ’s-avonds en namen we de lokale politiek door. We kenden elkaar dus goed.’ De kapsalon heeft nu een zeer gemêleerde klantenkring, soms wel drie generaties uit een familie, vader(opa), zoon en kleinzoon.

Bron tekst: Citycentrum Zwolle, Peter Pels

Gerelateerde artikelen

Back to top button