Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Joran Pot vertrekt als hoofdtrainer PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – Aan het einde van het seizoen stopt Joran Pot als hoofdtrainer van PEC Zwolle Vrouwen. De 32-jarige Pot heeft besloten om na drie seizoenen als hoofdtrainer een nieuwe uitdaging te zoeken. De afgelopen jaren heeft het vrouwenvoetbal in Zwolle, mede dankzij Pot, een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Start als trainer

Pot, die in 2010 debuteerde als voetballer van FC Zwolle, werd in 2012 kampioen van de Jupiler League. Na zijn voetbalcarrière, startte Pot al snel als trainer. In2015 werd de Heinoër assistent-trainer bij PEC Zwolle Vrouwen. Dit combineerdede oefenmeester met het trainerschap van diverse meidenteams. Na een periode interim-trainer te zijn geweest werd Pot weer assistent-trainer en haalde hijin 2019 onder coach Wim van der Wal met de Blauwvingers de bekerfinale. Na dat seizoen nam Pot het stokje van Van der Wal over en stond hij voor het eerst als hoofdtrainer voor de groep. Met veelal eigen opgeleide jeugd speelt PEC Zwolle Vrouwen sindsdien fris en aanvallend voetbal en liet het tegen onder meer Ajax, PSV en FC Twente zien mee te kunnen met de top van de ranglijst. Dit seizoen zette die positieve trend zich door en stonden de Zwollenaren zelfs enige tijd bovenaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Vervolgstappen

Joran Pot over zijn beslissing te stoppen als hoofdtrainer in Zwolle: ,,Voor mij is het na ruim zeven jaar tijd voor een vervolgstap in een nieuwe omgeving. Bij PEC Zwolle Vrouwen heb ik jaren geleden mijn eerste stappen gezet als assistent-trainer en ben ik doorgegroeid naar hoofdtrainer. Veel speelsters die ik in de jeugd trainde vallen nu weer onder mijn hoede, waarmee gelijk de kracht van de PEC Zwolle-opleiding wordt onderstreept. In de afgelopen jaren hebben speelsters via PEC de stap gemaakt naar een sterke club of competitie in het buitenland. PEC heeft zich goed doorontwikkeld tot een stabiele club met een goede organisatie zodat talentvolle speelsters zich hier langer kunnen doorontwikkelen en niet op een te jonge leeftijd al de stap hoeven te maken. Zelf heb ik hier ook ontzettend veel mogen leren en fijn mogen werken binnen deze organisatie. Ik ben de club en voornamelijk toenmalig directeur Regio Zwolle United Arjan Jansen en Sebastiaan Borgardijn, technisch manager destijds, dan ook dankbaar voor de kansen die mij geboden zijn. Het komende half jaar gaan weer alles aan doen om er een goede tweede seizoenshelft van te maken. Tot slot wens ik de club en het team alvast alle succes toe voor de toekomst.”

Manager van PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, reageert: ,,Natuurlijk vinden we het jammer dat Joran na een succesvolle periode stopt. In de afgelopen tijd hebben we namelijk fantastische ontwikkelingen doorgemaakt. Niet alleen met een elftal dat bijna alleen uit eigen opgeleide speelsters bestaat, maar ook met de enorm toegenomen aandacht van duizenden toeschouwers op de tribune, de (live) uitzendingen op ESPN en NOS en ook de partners die het vrouwenvoetbal bij PEC Zwolle ondersteunen. Als club zijn we Joran enorm dankbaar voor alles wat hij hier heeft gedaan en wensen wij hem veel succes bij het vervolg van zijn carrière in de voetballerij. De komende periode zullen wij op zoek gaan naareen geschikte kandidaat om de vacante positie in te vullen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button