KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Jongeren van Greijdanus brengen serveerplank op de markt

Zwolle – Sinds de zomer zijn zes jongeren van het Greijdanus College bezig met hun profielwerkstuk. Zij zijn als jonge ondernemers hun eigen bedrijf gestart na het uitvoeren van een uitgebreid marktonderzoek. De keuze is gevallen op een serveerplank en dit bleek een gat in de markt. De planken worden geproduceerd op een zorgboerderij in de omgeving van Zwolle, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door het personaliseren van de planken en het toevoegen van producten van de Zuivelhoeve heeft het jonge bedrijf afgelopen december veertig kerstpakketten en meer dan honderd planken mogen leveren. De jongens weten zichzelf en hun product goed te verkopen, want ook voor de komende maand staan er meer dan honderd pakketten gepland. Op dit moment zitten ze allemaal in VWO6, waar ze naast dit bedrijf ook hun handen vol aan hebben. Toch lijkt het hen goed af te gaan.

Leren uit de praktijk

“Het is dan ook ontzettend gaaf om hiermee bezig te zijn en in de praktijk te leren, in plaats van uit de boeken. De sfeer in de groep is goed en we zijn met elkaar erg gemotiveerd. Iedereen kan zijn kwaliteiten inzetten en daarin vullen we elkaar aan.” aldus Ruben Petrusma (18).

Naast het leertraject zien zij, als leerlingen van het Greijdanus College, het profielwerkstuk ook als een kans om vanuit christelijke waarden verschil te kunnen maken. Dit doen zij door een deel van alle opbrengsten af te staan aan het goede doel. De stichting die zij daarvoor hebben benaderd, is de Verre Naasten. Het geld gaat naar een bomenplanttraject op Sumba (Indonesië).

Voor meer informatie kunt u hun site bezoeken; www.plankjc.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button